Tanker under meditation


Det slår mig ofte, når folk der "forsøger" sig med meditation fortæller, at de ikke kan meditere. Oftest siger de, at de har "for mange tanker"

Og at jeg sagtens kan det, da jeg er god til at meditere. Hvad vil det sige, at være god? I min optik handler det om ikke at være noget, men at det måske kræver en del koncentration i starten. Ligesom når man sender en raket langt ud i rummet. I starten kræver tonsvis af brændstofmasse, men når først den er ude i rummet skal der ingenting til.

En veninde fortalte mig, at hun så det med tanker i meditation, som en form for afspænding. Det vil sige, at når man sad i stilhed, så gav det rum til, at mental "støj" kunne forlade igennem en. Så det var en form for mental afspænding, og rigtigt godt. Så i stedet for, at sige man ikke kan meditere grundet mange tanker kunne man i stedet glæde sig over at "overskuds tanker" kunne forlade en.

Det er klart min oplevelse, at når der er pres på i ens liv, hvilket er en naturlig konsekvens af det liv mange mennesker fører, så vil der oftest være mange tanker. Her vil meditation gøre en ekstra opmærksom på, at hvordan tingene står til i ens indre.

Så til alle jer med mange tanker. Lad være med at sige: "AT DU IKKE KAN MEDITERE", på grund af for mange tanker (tankespind)! Tværtimod er det en rigtig fin observation, at man er klar over dette.

Nogle mediterer da de ønsker at opleve fuld bevidsthed, andre gør det for at kunne sig selv tydeligere - at komme hjem, og så er der dem, der bruger meditation for at kunne slappe af og evt. som en måde en falde i søvn til om aftenen.

Jeg er ikke god til at meditere - og jeg ønsker det heller ikke, og tror heller ikke at vejen frem er at stræbe efter dette. Jeg lader eventuelle tanker, rastløs, sansninger være en naturlig del af det at være et levende menneske.

Hvad er det, der driver dig til at meditere?

Hvad er din intention?

Jeg så en god you tube video med Tara Brach, hvor jeg oplevede at hendes ord resonerede i mit system, og titlen på dette foredrag er Guided meditation for Beginners, så jeg betragter mig selv som absolut begynder, og anerkender begrebet "beginners mind" som et vigtigt element i en meditations praksis. God fornøjelse med hendes video, hvis det giver mening for dig.

Denne video er sidenhen blevet slettet, så jeg har i stedet uploadet en guidet meditation af Tara Brach.

God fornøjelse.

#fruits

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square